Café de pissenlit · Herbal Coffee · Herbalism · Herboristerie

Herbal Coffee / Café de pissenlit

 

80464887-C86C-496C-AFF7-18826A0B5BA2

Herbal “Coffees” 

** GLUTEN FREE – BURDOCK BREW  **   

Ingredients: roasted dandelion, chicory, & burdock root, spice blend: rosehips, cinnamon, ginger, beetroot, celery seed, and cumin.

When using new herbs, use caution and make sure they do not interact with existing conditions and medications. Start with small amounts and listen to your body.

***

  • Brew in a French Press or Coffee Percolator as you would coffee (1 tbsp per cup). You can also decoct (1 tsp/cup) the mixture for 7 to 10 minutes & strain.
  • Play with ratios to find your perfect cup!
  • Add sweetener and nut milk as desired. Add chocolate for a Mocha. Experiment & have fun!
  • Try not to have more than 2-3 cups a day.

 

**  MALTY BREW  **

Ingredients: roasted dandelion & chicory root, barley, spice blend: rosehips, cinnamon, ginger, cumin, celery seed, and beetroot powder.

When using new herbs, use caution and make sure they do not interact with existing conditions and medications. Start with small amounts and listen to your body.

***

  • Brew in a French Press or Coffee Percolator as you would coffee (1 tbsp per cup). You can also decoct (1 tsp/cup) the mixture for 7 to 10 minutes & strain.
  • Play with ratios to find your perfect cup!
  • Add sweetener and nut milk as desired. Add chocolate for a Mocha. Experiment!
  • Try not to have more than 2-3 cups a day.

 

79629B1D-C48F-443F-B513-399D891E9A8C

« Cafés » de pissenlit

** SANS GLUTEN – MÉLANGE BARDANE **

Ingrédients: racine de pissenlit, chicorée et bardane, églantier, cannelle, gingembre, betterave, graines de céleri et cumin.

Vérifiez que ces herbes ne sont pas contrindiquées avec aucune condition médicale pré-existante ni avec vos médicaments. Commencez avec de petites quantités. Écoutez votre corps.

***

  • Préparez dans une cafetière à piston où une cafetière à percolation (une c. à table/tasse).  Vous pouvez aussi faire une décoction (1 c. à thé) pour 7 à 10 minutes.
  • Essayez différentes proportions à votre goût.
  • Ajoutez miel et lait de noix où même du chocolat pour un ‘Moka’. Expérimentez & amusez-vous!
  • 2 à 3 tasse par jour seulement.

 

** MÉLANGE MALTÉ **

Ingrédients: racine de pissenlit et chicoré, orge, églantier, cannelle, gingembre, betterave, graines de céleri et cumin.

Vérifiez que ces herbes ne sont pas contrindiquées avec aucune condition médicale pré-existante ni avec vos médicaments. Commencez avec de petites quantités. Écoutez votre corps.

***

  • Préparez dans une cafetière à piston où une cafetière à percolation (une c. à table/tasse).  Vous pouvez aussi faire une décoction (1 c. à thé) pour 7 à 10 minutes. Essayez différentes proportions à votre goût.
  • Ajoutez miel et lait de noix où même du chocolat pour un ‘Moka’.
  • Expérimentez & amusez-vous!
  • 2 à 3 tasse par jour seulement.

 

 

Available at LVNEA.CA and in their store.

Disponible sur LVNEA.CA et dans leur boutique.

 

final

This lovely hand forged coffee spoon is by Wicks’ Forge:

IMG_4338